G29 accelerater peddle issue

Discussion in 'Sim Racing Hardware' started by wigs2009, Feb 7, 2019.

  1. wigs2009

    wigs2009

    Messages:
    74
    Hi guys,my accelerater peddle stopped working last night. It seems to be at 10% speed when the paddle is pushed fully down. And when my foot is fully off the peddle it still isles at about 10%. Any help would be appreciated. My g29 is 2 years old and it's the first issue I've had.
     
  2. MarcoM

    MarcoM

    Messages:
    2,172
    Location:
    Netherlands
    Open the wheel base and start cleaning the pot with compressed air. Hopefully that does it.

    Once you solve it, you might ducktape the holes on the potentiometers so no dust collects in them.

    I am using a 12 year old G25, still on a daily basis.
     
    Sander 001 likes this.
  3. wigs2009

    wigs2009

    Messages:
    74
    Thanks Marco I will take it apart this weekend and have a look. I will keep you posted.
     
    MarcoM likes this.
  4. MarcoM

    MarcoM

    Messages:
    2,172
    Location:
    Netherlands
    There are some nice videos on youtube to disassemble the G25/27/29. Don't be that guy to rip of the cables ;)
     
    wigs2009 likes this.
  5. Outspacer

    Outspacer

    Messages:
    1,635
    Location:
    United Kingdom
    The right way, keeps the cables safe:

     
  6. wigs2009

    wigs2009

    Messages:
    74
    Thank You. My wheel is knocking a little too. I found this

    I may do a complete refurb !
     
    Sander 001 and MarcoM like this.