What's wrong with Forza Hub?

Discussion in 'Forza Motorsport 5' started by Speedster911, Jun 22, 2015.

  1. Speedster911

    Speedster911

    Messages:
    4,170
    Relax bud :)

    Forza Hub ain't working in all regions where YouTube doesn't work. I've been getting the exact same message since the FM6 message started popping up. Before that, it used to work without any issues whatsoever.

    For now, you'll have to get rewards from the official site. Until FM6 gets released, The Hub isn't working. So relax, and look forward to the FM6 demo. :D
     
  2. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    I cant connect too Forza 5 servers, so no leaderboard and multiplayer for me...maybe the same reason?
     
  3. Speedster911

    Speedster911

    Messages:
    4,170
    It's possible...servers go down and back up in different regions at different times. You might be able to get back in after a few hours or a day perhaps.

    Keep trying.
     
  4. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    Hmm i tend to lose connection to Forza servers all the time when playing in Career, but when im in a lobby i can stay connected for hours without trouble. Is that the way it is in forza?

    When i lose connection, i can just restart the game and im connected again, no need to reboot console.
    Im on a wire btw.
     
  5. CAMAROBOY69

    CAMAROBOY69 Premium

    Messages:
    18,567
    Location:
    United States
    I have honestly never ever had any problems with Forza game servers. Maybe there is something with your connection or router? What is your download and upload speed? http://www.speedtest.net/

    Their websites on the other hand, have never been very good. But the games work incredibly well.
     
  6. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    http://www.speedtest.net/my-result/4625280174

    From my laptop on wifi, do the xbone automaticly connect tru the wire when its plugged or do i need to config that?

    But aint it strange that when im in a lobby i have no problems? only in career.
     
  7. ImaRobot

    ImaRobot Premium

    Messages:
    12,338
    Location:
    United States
    What exactly is happening while you're in career? Does it kick you off or anything? What error messages do you get?
     
  8. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    Leaderboard and driveravater goes away, plus livery for the opponents cars goes away.

    Then if i exit/finishes the race and tries to go online to the lobbys or looking at leaderboards i get the message "Cant connect to Forza 5 servers"

    Im still connected to xbox live, can use store and chat with friends. Only Forza online features goes.
     
  9. ImaRobot

    ImaRobot Premium

    Messages:
    12,338
    Location:
    United States
    Hmm, odd. You did say you run a wired connection right? Or are you wireless?

    I wonder if it's a incident isolated to your region.
     
  10. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    Yes the XB1 is wired, the test above is from my laptop running on wifi.
    But will the XB1 use the wire by default when plugged in or do i need to config it?
     
  11. ImaRobot

    ImaRobot Premium

    Messages:
    12,338
    Location:
    United States
    I'm not exactly sure, really. You might want to go to your network settings and give it a look, and try to set it up as a wired connection just incase.

    Is this the only game you have multiplayer connection errors with?
     
  12. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    I take a look at that, thanks.

    I cant really tell, i only have forza and PCARS, only played PCARS a few hours but after some practice i went online with no problems.
     
  13. CAMAROBOY69

    CAMAROBOY69 Premium

    Messages:
    18,567
    Location:
    United States
    Your connection above seemed perfectly fine.

    I have had the vinyl problem happen before where you cant see friends or other players vinyls. That one is quite common and has been since F4.

    Back in the previous Forzas there used to be a loading bar for the vinyls. That loading bar has been hidden in the recent games. I believe if the game loads too fast before all the vinyls load for all the players in the game, you wont see some the other players vinyls. It will default to a stock color car. It also happens if you have your xbox live settings set to "friends only".
     
  14. UnshavenYapper

    UnshavenYapper Premium

    Messages:
    413
    Location:
    Denmark
    Again, its only in Career. Guess when i lose connection to the servers it cant download livery's from "the cloud"

    In lobbys everything is fine, lots of cool designs on cars, no lag, no disconnects..... only happy days :)
    Thats why i find it strange, but anyways its no biggie. il stop complaining for now. might return if i get the same issue in Forza 6 :)