GT6 Q/A

Discussion in 'Gran Turismo 6' started by BHRxRacer, Nov 28, 2013.

  1. LeGeNd-1

    LeGeNd-1 Premium

    Messages:
    6,165
    Location:
    Australia
    Just have a few questions regarding maintenance.

    Do cars still need to be driven 300 km to be broken in? If you haven't driven that far, does it get broken in at all?

    What does bodywork repair option do in GT Auto? Does it repair visual damage? If so, does that mean visual damage stays after a race?

    How quickly does your chassis deteriorate (I believe they have an indicator for it in GT Auto now)? Does the price for restoration still vary by car (half the car's price up to $500k for >$1m cars)?

    Thanks.
     
    Last edited: Dec 4, 2013
  2. HomoLuden

    HomoLuden

    Messages:
    22
    Location:
    Portugal
    Hello @BHRxRacer.
    Just one thing! What do you use to capture video/sound signal from your PS3 to your PC? Because I wanna use my laptop monitor to play in bed...It is possible?
     
  3. 05XR8

    05XR8

    Messages:
    33,637
    Location:
    Australia
    Can we add driving lights to the stabdard catrs like this? Or to the BMW 2002 TURBO?
    [​IMG]
     
  4. They had a horrid Supra with a naff bodykit and a Castrol paintjob at the announcement at Silverstone but that doesn't mean it's in the game. ;)
     
  5. 05XR8

    05XR8

    Messages:
    33,637
    Location:
    Australia
    With that driving light icon in GT AUTO, im hoping we can add lights to the old school cars.
     
    TokoTurismo, ScotteDawg and Streeto like this.
  6. daYELLOWk1d

    daYELLOWk1d

    Messages:
    40
    Since that is there, PD should model it so we can have it as a premium in the game. :) unless they already did that. :O
     
    TokoTurismo, SVX, JAHHAJ and 3 others like this.
  7. jlb

    jlb

    Messages:
    52
    Location:
    United States
    Can you post a video of arcade GT3 race with the ai on hard and ai characristic on 10
     
  8. GT-Roadie

    GT-Roadie Premium

    Messages:
    165
    Location:
    Germany
    So, some of the guys, who have the game, could look is it premium car or not. :dopey: :tup:
     
  9. lalaurentide

    lalaurentide

    Messages:
    462
    nvm
     
    Last edited: Dec 3, 2013
  10. Zuel

    Zuel (Banned)

    Messages:
    2,095
    Location:
    United States
    @BHRxRacer, I noticed in the videos that the R8 and Peugeot didn't have a cockpit view. Is this for all the standard LMP and C class cars?
     
  11. jlb

    jlb

    Messages:
    52
    Location:
    United States
    Can you tell me if there any classification to the race cars in arcade mode ex:can you race all gt3 or all prototypes
     
  12. deadbob777

    deadbob777

    Messages:
    588
    Location:
    United States
    I feel like this is a really specific question but anyway to know the weight distribution (front/rear) of the 2005 and 2007 Mustang GT, 2013 boss 302 and Shelby GT500.
     
  13. Traviizter

    Traviizter

    Messages:
    1,095
    Location:
    United Kingdom
    Do standard cars have reverse lights now?
    Does anyone know?
     
  14. ZoidFile

    ZoidFile

    Messages:
    659
    So far I know, no.
     
    Traviizter likes this.
  15. KamatsuKyoto

    KamatsuKyoto

    Messages:
    98
    Location:
    Brazil
    Anybody have the 1.01 version?
     
  16. SuperShouden

    SuperShouden (Banned)

    Messages:
    7,542
    No one should until at least Japan gets it. But the OP probably won't get his day one patch until the 6th.
     
  17. Soupturtle

    Soupturtle

    Messages:
    23
    Location:
    Netherlands
    I guess I could have missed the answer to this somewhere, but I did do some searching and look at several videos, so here goes:

    In the pre-race menu (in A-spec/career mode), is there any way to tell how much PP your opponents have, and what tires they're using? I know there's a limit to what tires you can use and how much PP you can have, but it would be nice to know what your opponents have, for those who want a close race without too much trial and error, and without having to start the race and then quit to look at opponents tires in the replay (which was the only way to know in GT5). In GT5 I would want to always use slightly harder tires than my opponents, to make up for their early braking / poor cornering speed, and it would be nice to be able to do that from the start in 6.
     
    no1pal, research, iLex and 1 other person like this.
  18. con360

    con360 Premium

    Messages:
    654
    Location:
    United Kingdom
    That is because both the cars were AI, the same thing happens in GT5, when viewing a replay from an AI's car, there isn't a cockpit option, no matter what the car is. It's just so it has to only load 1 detailed cockpit ;)
     
    research likes this.
  19. yaman

    yaman

    Messages:
    31
    Location:
    Netherlands
    @@BHRxRacer, Thanks for the great work keeping this up to date and for all the effort put into it:tup:

    But my question is, can 4wd cars be converted to 2wd?
     
  20. LeGeNd-1

    LeGeNd-1 Premium

    Messages:
    6,165
    Location:
    Australia
    One final question for BHRxRacer, and then we'll leave you alone to enjoy the game once we get our copies tomorrow :lol:

    Does Max Speed Test still exist? All 400m, 1000m and Max Speed? If so, does it contribute to breaking in your car (it didn't in GT5)?
     
  21. JostVice

    JostVice

    Messages:
    1
    Location:
    Spain
    Anyone knows if there is split-screen for 2 players with other AI cars?
     
    research and sangdude82 like this.
  22. nun ya

    nun ya

    Messages:
    12
    Can anyone confirm speed test for 0-60,1/4 mile? plz
     
  23. BHRxRacer

    BHRxRacer (Banned)

    Messages:
    1,214
    Sorry guys I've been incredibly busy I haven't even had time to play. Not sure you're interested in the story.


    I've started downloading the 1.01 patch now. I'll give you notes as soon as I can.

    Max. I drove a car is 120km. All the cars seem fine until now.
    I use an HD-PVR2 (it's ****, don't buy it) and it won't let you play on your laptop because there's a delay. There's also no way you play using an HDMI cable going out of your PS3 because Sony encrypts that. Best you can do is use composite cable and settle for lower res.
    Nope



    **Tried updating. Crashes at 9#%. It adds nothing so I guess I'll just skip.
     
    Last edited: Dec 5, 2013
  24. pmartins18

    pmartins18

    Messages:
    104
    Location:
    Portugal
    Hello someone know if we won gold in the coffe breaks we receive cars as prizes??
     
  25. alucard0712

    alucard0712

    Messages:
    2,104
    Location:
    Russian Federation
    Guys can you tell me it's possible to drive cabri/spider cars without a roof? For example in GT5P if you drive Ferrari California it's without a roof, but you can't do this in GT5. How about GT6?
     
  26. ProjectWHaT

    ProjectWHaT

    Messages:
    13,845
    Location:
    Antarctica
    @HomoLuden if you want a capture card, the Elgato and AverMedia Live Gamer Portable are both really good. But they're expensive and require Windows 7 or higher
     
  27. ScotteDawg

    ScotteDawg

    Messages:
    2,232
    Location:
    Australia
    Actually, you can drive a Ferrari California without a roof in GT5 but, if you do the modification to it to add the rear spoiler, the roof is permanent! Well, unless you go back to GTAuto and revert the spoiler to it's original status!

    But it's a good point you bring up. I would also like to know how it works in GT6 because of the few extra convertibles added to the game! For example, the BMW 507. Looks good without the roof and would great in photos tearing around Monza, but if it is raining, does the roof go up (pre race)?
     
  28. R1600Turbo

    R1600Turbo Premium

    Messages:
    51,961
    Location:
    United States
    Has anyone bothered to see if you can buy a hard top for a premium Miata?
     
  29. HomoLuden

    HomoLuden

    Messages:
    22
    Location:
    Portugal
    Don't worry!
    Now that the game come out, I think that many of us don't care much about the questions they asked you (no offence).
    But thanks anyway....We have learned a lot thanks to you...

    I'm gonna see that. Thanks.
     
  30. SagarisGTB

    SagarisGTB

    Messages:
    3,196
    Sorry if it's been answered recently or if I missed it nearby, but what is the install size for GT6?