GTP GT6 Photomode FAQ & Tutorial Depot

Discussion in 'GT6 Photo Mode' started by SlipZtrEm, Aug 20, 2013.

  1. G.T.Ace

    G.T.Ace

    Messages:
    9,850
    Location:
    Germany
    Go to your pictures in the gallery, press Select, mark the photos you want to export, click export (:lol:).
    Then, go into the XMB, to the photo tab, to your GT6 pictures, press triangle and copy them to a flashdrive that's plugged in to a USB port of your PS3. You could also use the PS3s internet browser and upload the pictures on to a compatible image hoster, like www.abload.de.
     
    88GTA likes this.
  2. hbc98

    hbc98

    Messages:
    11
    Location:
    United States
    thanks
     
  3. Goppy

    Goppy

    Messages:
    2
    hi , just ask a question, how i can take the photo with using G27 ? i cannot rotate the camera angle with G27...
     
  4. Ramalhinho91

    Ramalhinho91

    Messages:
    266
    Location:
    Portugal
    Can anyone tell me how can I upload my photos? I'm new on this thing (photos, not in Gran Turismo) ;)
     
  5. G.T.Ace

    G.T.Ace

    Messages:
    9,850
    Location:
    Germany
  6. gtuned

    gtuned

    Messages:
    4,770
    Location:
    United States
    Just to remind everyone, you can turn off the Flares/Vignetting by switching to Monochrome and back. But the effects come back each time you go to the camera movement/selection in replay.
     
  7. Pixelatic

    Pixelatic

    Messages:
    153
    Location:
    Belgium
    I tried this and it doesn't work. Can you elaborate a bit?
     
  8. gtuned

    gtuned

    Messages:
    4,770
    Location:
    United States
    When you're on the shooting menu, go to filters, select monochrome, press x, go back to filters and go to none, and they should go away.
     
  9. Pixelatic

    Pixelatic

    Messages:
    153
    Location:
    Belgium
    Nope, tried that :/
     
  10. leeislee

    leeislee

    Messages:
    3,606
    Location:
    England
    Works for me !
     
  11. GPR

    GPR

    Messages:
    3,691
    Location:
    Australia
    Hmm, interesting. I used to do that in GT5 and it worked, but for me it now doesn't work in GT6. Seems like it does for some. Weird.

    Kinda sucks that I can't do it now. :grumpy:
     
  12. ShaolinMasta

    ShaolinMasta

    Messages:
    3,024
    Location:
    Russian Federation
    Try same thing with warm and cold filters. Warm turns off vigneting but adds glow, cold turns off glowing and flares.
     
    GPR and leeislee like this.
  13. You can also use negative EV to get rid of it
     
  14. DaveyGT1

    DaveyGT1

    Messages:
    72
    Location:
    United Kingdom
    Hmmm I'm having problems transferring images from my PS3 to my USB stick. The PS3 is not picking up the USB at all. Can anyone help? just a quick bit of advice will do.
     
  15. e rikkie

    e rikkie

    Messages:
    574
    Location:
    Netherlands
    is the usb stick formatted with NTFS ??? reformat to FAT
     
    GBO Possum likes this.
  16. LyingTruth

    LyingTruth

    Messages:
    57
    Location:
    Canada
    I having some trouble getting the final image to actually be what I want it to be. When take a picture and it loads the final image it's not lined up or zoomed in the way I had it when I took the picture.

    Any help with this or is it just a common pain-in-the-ass glitch?

    EDIT: Looks like it only happens in Replay Photomode, weird.
     
    Last edited: Jan 29, 2014
  17. Deko Wolf-GTPT

    Deko Wolf-GTPT

    Messages:
    872
    Location:
    Portugal
    I find myself with the same situation. Something's different about GT6 photo mode. I struggle to produce a photo in the way I intended it to be. I'm not exactlly new to this whole thing. Had plenty of practice in GT4, by the game I grabbed GT5 things only got better.

    Also, when I eventually manage to produce a satisfactory photo, they don't look the same once I view them on my laptop. Could this be a matter of adjusting my screen settings to match my TV?
     
  18. Thematic

    Thematic

    Messages:
    2,647
    What is different about it?
     
  19. Deko Wolf-GTPT

    Deko Wolf-GTPT

    Messages:
    872
    Location:
    Portugal
    Mainly the contrast and color depth. I'm assuming its because on my TV the photos are being projected by an HDMI cable to an LCD HD TV. While my laptop screen I believe it's a standard LCD screen.

    Although this may look harmless, it really puts me off and I loose the mood of taking more photos.
     
  20. carfanatic45

    carfanatic45

    Messages:
    1,123
    Location:
    United States
    Is there a way to focus on two cars at once while on the track, with both cars moving?
     
    GBO Possum likes this.
  21. jtqmopar

    jtqmopar

    Messages:
    1,196
    Try switching panning modes

    See if you can get the center square on both cars at the same time, or raise the f-number
     
    carfanatic45 likes this.
  22. GBO Possum

    GBO Possum Premium

    Messages:
    2,347
    Location:
    United States
    I'm finding that my photos are dark unless I raise the EV to +0.5.

    I'm sure it used not to do this, and I'm wondering if this is a change which came to us in 1.0x

    Anybody else with the same experience and a general workaround if there is one?

    I know it's not too hard to adjust the EV, but entering the Camera Menu annoyingly resets EV to zero.
     
  23. Deko Wolf-GTPT

    Deko Wolf-GTPT

    Messages:
    872
    Location:
    Portugal
    Not only that, but in some situations the light doesn't increase at all, or it requires a very high EV values to make any difference.
     
    GBO Possum likes this.
  24. jtqmopar

    jtqmopar

    Messages:
    1,196
    I haven't taken any photos since 1.04, or the last two mini-updates, but are you giving the "camera" time to adjust to the light?
    Try zooming in on something that is in the dark, let the camera adjust, hit your exposure lock and zoom out. Then take the picture and let me know how bad my advice is! lol
     
    GBO Possum likes this.
  25. jtqmopar

    jtqmopar

    Messages:
    1,196
    The shutter speed could be too high also
     
  26. GBO Possum

    GBO Possum Premium

    Messages:
    2,347
    Location:
    United States
    That certainly works in many cases, thanks! Just when I thought it was a total solution, I found there are circumstances where it just doesn't. For that, there is manual setting of EV of course.

    I get the impression that there is something in the camera algorithm which tries to make images darker in shaded areas.
     
  27. jtqmopar

    jtqmopar

    Messages:
    1,196
    I just noticed the issue while taking pics of my VGT race car. I'm trying to get some close-ups and there's too many shadows so the detail just isn't there.
     
    GBO Possum likes this.
  28. CAMAROBOY69

    CAMAROBOY69 Premium

    Messages:
    18,567
    Location:
    United States
    These 2 features make the GT6 photo travel so much better than the GT5 photo travel.

    Q: So can I take my Standard Model Red Bull DTM TT over to it's spiritual home, Hangar 7?
    A: New to GT6:
    Why yes, yes you can; Kazunori has stated there are no longer limitations on Standards with Photo Travel.

    Q: Are we still limited to one car per shoot in Photo Travel?
    A: New to GT6:
    Not one, but two! And with your avatar, too!


    Anyone else have problems trying to take a picture in the replay mode? The picture looks clear and then when I take the pic, it turns out with a lot of motion blur. I had a similar issue in GT5.
     
  29. jtqmopar

    jtqmopar

    Messages:
    1,196
    You need to increase the shutter speed
     
  30. CAMAROBOY69

    CAMAROBOY69 Premium

    Messages:
    18,567
    Location:
    United States
    Ahh yes thank you! I turned it up to around 980+ and its working much better.