GT Sport Bug Report Thread

Discussion in 'Gran Turismo Sport' started by VBR, Oct 9, 2017.

  1. Bom15

    Bom15

    Messages:
    260
    Location:
    England
    I've been having issues with the servers while making liveries for the past 4-5 hours. Takes along time to load decals from the collection. Or doesn't at all and I get disconnected. Reconnecting takes a 2-3 mins, then of course 5 mins later I've been disconnected again. But now I can't connect at all so I presume the servers are down?

    Edit: Just been on again. And they're not down. Just being really temperamental. Hope this is sorted soon.
     
    Last edited: Apr 23, 2019
  2. noob133766

    noob133766

    Messages:
    63
    I can't not access any of my saved liveries in my garage, unable to change liveries now :/
     
    Draggon likes this.
  3. Cosmique63

    Cosmique63

    Messages:
    29
    Location:
    Switzerland
    I‘m having the same problems, just keeps disconnecting, if this isn’t fixed really soon I won’t be playing GTS anymore!!!!!
     
  4. Tassie_tiger

    Tassie_tiger

    Messages:
    1,640
    Location:
    Australia
    *In-game*

    Online Server Status

    The server has some problems.


    Agreed PD ... Agreed. :lol:
     
  5. stpatty

    stpatty

    Messages:
    1,151
    Location:
    Scotland
    The in-race playlist is randomised again

    I don't need to get PTSD when I hear Battlecry anymore
     
    Pigems likes this.
  6. Bom15

    Bom15

    Messages:
    260
    Location:
    England
    And now the website is having issues to. Both on there and in game all my liveries have disappeared from my profile and activity field. Can still see other peoples though.
     
    Draggon likes this.
  7. CurbHog

    CurbHog

    Messages:
    285
    Location:
    United States
    I have a problem starting the game. It just sits on the start screen.
    It did that before as well as now after the update.

    When the update first loaded, I could get in but kept loosing contact with the network.
    Now I can not get in at all.
     
  8. Hasnain282

    Hasnain282

    Messages:
    782
    upload_2019-4-23_20-17-34.png
     
    VBR, Strax and Tassie_tiger like this.
  9. zortation

    zortation

    Messages:
    75
    Location:
    Canada
    Getting the weird video jiggly screen thing again in Sport races. This after I came home and yes, after the update....
     
  10. Draggon

    Draggon

    Messages:
    1,904
    Yep, no liveries, no decals, no scapes, nothing.

    Now there's a little yellow sad face in the bottom left corner of the main screen that says "the server has some problems" Yea PD, ya think?:ouch:

    Edit 4/23 @ 7pm: After being disconnected while in the livery editor, I rebooted the PS4 and started GTSport and my library works again, albeit slowly.
     
    Last edited: Apr 24, 2019
  11. Furi

    Furi Premium

    Messages:
    43,759
    Location:
    United Kingdom
    Whoopsie on the gearbox settings for the 962C.

    Gran Turismo™SPORT_20190424001039.jpg
     
  12. GT_Alex74

    GT_Alex74

    Messages:
    1,114
    Location:
    Switzerland
    The turn signals / hazards don't work on the R8 Gordini.
     
  13. CWZCJ

    CWZCJ

    Messages:
    26
    i was disconnected to the game when doing daily racing last night 3 times, then my DR/SR drop from B/S to C/A......
     
  14. zavisic_

    zavisic_

    Messages:
    38
    I feel you... I got disconnected about 5 times + I made 1.27.830 lap time for race B, but it was not registered because server was not working properly.

    Hope they fixed server issues, can anyone confirm that?
     
    Last edited by a moderator: Apr 24, 2019
    CWZCJ likes this.
  15. 93360

    93360

    Messages:
    92
    Location:
    Australia
    Has anyone else experienced their PS4 freezing/crashing, but only in the FIA races?
    • I can join the FIA lobbies and start the races fine, but when the PS4 crashes the screen will suddenly go blank and my Fanatec steering wheel spins to full lock.
    • This has occurred at any time after the start of a race (almost immediately, near the finish or any time in between) and has been happening to me over the past 5-6 months. So far it has not occurred during the 10 minutes of qualifying.
    • It has never happened during public/private lobby races, in the 'Daily Races', in the FIA solo 'Free Practice', or in any of the offline game modes.
    • This has happened to me regardless of PSN account, old or new.
    • I've already sent in my PS4 Pro to Sony Support on three separate occasions and received 3 different PS4 units in return. The same issue has occurred with all of them.
    • I don't have many games installed and have only used up about 250GB of the total 1TB HDD.
    • None of my other games have ever caused the PS4 to crash.
    • It is not a case of overheating due to blocked cooling (new consoles) or high temperatures (PS4 is not enclosed in a cabinet and the weather has been cool/cold when the crashes occurred).
    • The only factor that I can control to prevent the FIA races from crashing the PS4 is to ensure that the "Current free space" available for the replays is over 1.1GB (2GB to be certain it won't crash, although 1.4GB has been fine before).
    I'm usually in the A+/S lobbies and have lost tens of thousands of DR points because of this issue (I just lost over 3000 after my only race attempt tonight).
     
  16. F1FOUAD

    F1FOUAD

    Messages:
    261
    In Game message saying, Quote
    "" Current interruptions occurring in the Online Service
    We have discovered an issue where players are becoming disconnected from the network while playing Gran Turismo Sport.
    Our teams are now investigating the problem and are working on a solution.""

    People still doing daily Races then complain about DR Drops when Disconnected :dunce:
     
  17. DapperChimp

    DapperChimp

    Messages:
    4
    So, I'm not alone with connectivity issues. I'll stay offline until it's resolved to prevent any damage to my livery library.
     
  18. VBR

    VBR Premium

    Messages:
    6,779
    Location:
    United Kingdom
    There's a bug in the way FFB sometimes reacts to oversteer (G29 wheel user here). When oversteer gets severe the wheel vibrates & sometimes goes light as well. There is no rhyme or reason to it. I haven't noticed it so much in race cars with race tyres on, but mainly on road cars with CS or SH tyres. It's very noticeable in cars like the Evo 96 on CS tyres (untuned), so that's a good car to test the bug with. Chuck it around & get the car oversteering, & you should find the bug.

    More info here: https://www.gtplanet.net/forum/threads/the-force-feedback-thread.387050/


    :tup:
     
    Last edited: Apr 26, 2019
  19. Pancake90

    Pancake90

    Messages:
    24
    While racking up miles for the daily roulette I noticed that you can partially clip into the barrier on the first corner of Blue Moon Bay Speedway. Not sure if this can be put to any use though as you get pushed back out after slowing down. I'm kinda disappointed that there hasn't been found any decent out of bounds glitch in this game yet.

     
    Last edited: Apr 27, 2019
    Pigems likes this.
  20. MrWaflz55

    MrWaflz55

    Messages:
    4,352
    Location:
    Canada
    - Deleted -
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 28, 2019
  21. Draggon

    Draggon

    Messages:
    1,904
    I just liked and reposted it to my alternate account from my PC, but I couldn't comment. In the game all I can do is save, liking or commenting doesn't work.
     
    Last edited: Apr 27, 2019
  22. MrWaflz55

    MrWaflz55

    Messages:
    4,352
    Location:
    Canada
    The numbers of reposts/likes/comments is still 0 and I didn’t receive any notifications. Something is definitely up.

    Perhaps this is related to the recent server issues.
     
    Draggon likes this.
  23. nowcontrol

    nowcontrol

    Messages:
    2,380
    Location:
    United Kingdom
    That's been there since quite early on and I kinda think it's intentional so that no advantage can be gained from wall-riding the full corner because it does slow you down quite a lot compared to just taking a normal inside line.

    Now only if they could make wall-riding t1-t2 at TEW-EOL be such the same disadvantage in campaign mode, that would be great, those top ten mission challenge times at that full track are a joke. but if they did that then they'd probably have to wipe all the leaderboards for everything again. idk if they can wipe individual events. :indiff:
     
    Last edited: Apr 27, 2019
    Pigems likes this.
  24. SpaceMaN47y0

    SpaceMaN47y0

    Messages:
    378
    Location:
    United States
    For my FIA race just now on the finish screen it said 61 pts earned (as did the chart pre race) but after the race the series shows r10 as 59pts.
     
    mobilmasher likes this.
  25. MrWaflz55

    MrWaflz55

    Messages:
    4,352
    Location:
    Canada
    My complaints from before have been retracted. I went back onto Sport today and the livery has finally, mysteriously disappeared. Must have been some extreme lag from the server or something.
     
  26. mobilmasher

    mobilmasher

    Messages:
    25
    I've had this happen to me a few times since the FIA races started. The points showing on my standings screen were different then what I earned at the end of the race.
     
  27. GTWelsh

    GTWelsh Premium

    Messages:
    2,248
    Location:
    Wales
    When we had server trouble the saved liveries (that you did not make) wouldn't download. They hadn't disappeared, we just couldn't get at them :D. Definitely just related to the server issues.
     
  28. zavisic_

    zavisic_

    Messages:
    38
    I dont know if this is a bug or my mistake...
    Why do I lose more than 1 second when I come out of pits on Fuji?
    It happened to me twice, that the same driver gained about 1sec when we both came out of pits.

    BTW, talking about daily race C.
    Maybe I have to enter the pits differently, cut less?
     
    ASH32 likes this.
  29. hairless_ape

    hairless_ape

    Messages:
    105

    I've run into this the past few weeks...it is a glitch. Some driver are getting pit stops that are 1 second shorter than what they are supposed to be. You're not getting stuck, they are getting an unfair/unintended boost.
     
    ASH32 and zavisic_ like this.
  30. rex1825

    rex1825

    Messages:
    1,092
    Gordini and 250 GTO don't have hazards... I think VW beatle too...
     
    fastone371 likes this.