POLL: Thrustmaster T300RS/GTE Reliability Poll

Discussion in 'Sim Racing Hardware' started by VBR, Jun 8, 2015.

?

Have you had any problems with your T300RS/GTE?

  1. No

    46.7%
  2. Yes

    53.3%
  1. Haulin_Hebrew

    Haulin_Hebrew

    Messages:
    508
    Last edited: Aug 25, 2015
    VBR likes this.
  2. dolande

    dolande

    Messages:
    454
    Wow almost 50/50
     
    super_gt likes this.
  3. skazz

    skazz

    Messages:
    2,431
    Anecdotally.... We're seeing less stories of new T300s breaking in the GTPlanet T300 thread, and one of the guys on Racedepartment said that his replacement felt more solid and smoother than his original. It's very possible that Thrustmaster have made progress on their QC and maybe even changed the specification on some problematic parts.

    If you look at the T500, that has had loads of minor tweaks to components during the lifespan since the 2011 launch (different fan, different motor cooling configuration, different bolts in the quick release, different springs under the pedals, new top cover screw positions).


    You could be a cynic and say that Thrustmaster has been spurred on to get T300 quality under control due to the Logitech G29 arriving on the market. But I think they would have started on getting things under control right away. No manufacturer wants this kind of poll to show up on internet, scaring away potential customers.
     
    Spitfire77 and VBR like this.
  4. Spitfire77

    Spitfire77

    Messages:
    1,222
    Location:
    United States
    That is my exact experience - My replacement is so much more solid, smooth, better internal fan.. the rim's buttons, dpad, and shift paddles all feel better.
     
    VBR likes this.
  5. Ian_83

    Ian_83

    Messages:
    2,232
    Location:
    England
    I totally agree with this statement. TM needed to react to the issues and hopefully they have done so. :tup: Fingers crossed for anyone buying a TM wheel.

    I suppose that the sales of new wheels has probably slowed down somewhat too, which will help stem the tales of woe. :lol:
     
    VBR and super_gt like this.
  6. Haulin_Hebrew

    Haulin_Hebrew

    Messages:
    508
    Thrustmaster Is About about to release the PS4 Servo Base, then the ecosystem will be complete to buy the complete T300RS set: Wheel, Base and Pedal combination of your choice. and if the reliability is improved, Logitech will be forced to set new price point. Watch out Fanatec:lol:
     
    insert coin likes this.
  7. dolande

    dolande

    Messages:
    454
    How do you know this?
     
  8. Ian_83

    Ian_83

    Messages:
    2,232
    Location:
    England
    Haven't they (TM) announced this recently? I'm sure that I read it somewhere, it's not cheap buying the base separately, but for someone wanting the leather rim rather than the normal rubber one, and then the T3PA-Pro + TH8A...it should be a good option.
     
    VBR likes this.
  9. dolande

    dolande

    Messages:
    454
    Yes for the xbone version but this is the first I heard about the t300
     
  10. Haulin_Hebrew

    Haulin_Hebrew

    Messages:
    508
    Thrustmaster Rep States it in this video just watch 00:45 into this interview

    So now if you want to buy an XBOX One for Forza 6 all it will cost you is the Thrustmaster XBox One Servo Base, because the Wheel and Pedals on the T300 or the T3PA and Add-On Wheels can can be used on both platforms.:tup::tup:
     
    Last edited: Aug 26, 2015
    insert coin and dolande like this.
  11. David Talle

    David Talle

    Messages:
    853
    Location:
    France
    My 2nd T300 GTE broke today. Second one in less than a year. What. A. Pure. Joke.

    Exactly the same problem so I can quote myself from page 1:
    The wheelbase is great but I'm not buying any (Mis)Thrustmaster stuff anytime soon.
     
    Ian_83 and VBR like this.
  12. Carlos69

    Carlos69

    Messages:
    15
    My replacement T300 (replaced about 8 months ago) acted up today; upon start up the wheel spun clockwise, then the tension eased off totally, slowly turning anti; then it repeated over and over .... not a good sign. I unplugged it several times; reinstalled the Thrustmaster software, same result. I switched it to ps4 mode then back to pc, still the same issue.
    I've got 2wks left of warranty thank goodness. I'm going to sell the third T300RS ASAP as I'm done with this wheel and manufacturer and indeed; non direct drive wheels in general.
     
    super_gt, David Talle and VBR like this.
  13. Ian_83

    Ian_83

    Messages:
    2,232
    Location:
    England
    Shameless bump.

    Anyone else have good or bad things to report, or perhaps an update?
     
    VBR likes this.
  14. dolande

    dolande

    Messages:
    454
    Mine hasn't broken in one full week:lol:
     
    Johnnypenso, VBR and Ian_83 like this.
  15. Ian_83

    Ian_83

    Messages:
    2,232
    Location:
    England
    :lol: That must be a new record.

    Maybe it's a fake T300!! Could be more reliable than an original.
     
  16. Soulfresh_ACV

    Soulfresh_ACV

    Messages:
    830
    Location:
    Australia
    Here you go…

     
  17. David Talle

    David Talle

    Messages:
    853
    Location:
    France
    I somehow managed to get my wheel kind of working again today. Well it worked after I tried a couple of time to calibrate it properly but I think sometime the FFB becomes abnormally strong or weak... And it calibrates only on one side (clockwise).
    I have to investigate further and I'm going to update the firmware again ASAP (i.e. January...) and I'll come back with the results.
     
    VBR likes this.
  18. Awong124

    Awong124

    Messages:
    1,058
    Location:
    Canada
    I think the fan in mine started to die today. It suddenly got really loud. At first I didn't know it was the fan, so I took the cover off to look. But after I put it back together it stopped making the noise. In any case, I ordered a replacement fan for when it does actually die. Those fans are cheap. I ordered the most expensive one I could find on Amazon that was the same size and voltage, and it was only $5.
     
    VBR likes this.
  19. turismoslayer

    turismoslayer

    Messages:
    467
    Location:
    United States
    image.png
    Maybe Amazon is to blame for all the reliability issues.
     
    David Talle likes this.
  20. Haulin_Hebrew

    Haulin_Hebrew

    Messages:
    508
    I got mine yesterday, no problems yet, just getting use to FFB, I also have A Thrustmaster T80 I bought 12/15/2015, No problems with that either.
     
    VBR likes this.
  21. Keluna

    Keluna

    Messages:
    76
    Location:
    United States
    Last edited: Feb 4, 2016
    VBR likes this.
  22. thegt500

    thegt500

    Messages:
    214
    Location:
    United Kingdom
    Update on my T300RS : it's now 12 months old, gets used daily on pCARS, Drive club, GT6, Seb Loeb rally (demo) and not had one single issue. The only thing I've had to do to it in this time is tighten the Allen screws on the centre boss which worked a bit loose during use, apart from that, nothing.
     
    euclid58, PASM, VBR and 2 others like this.
  23. Gunstar

    Gunstar

    Messages:
    1,234
    Location:
    United States
    A little thread lock will fix that allen screw issue btw.
     
    VBR and thegt500 like this.
  24. GTRacer22

    GTRacer22 Premium

    Messages:
    8,087
    Location:
    United States
    Well, mine just died. After two months.

    :rolleyes:
     
    David Talle and VBR like this.
  25. EseaOne

    EseaOne

    Messages:
    2
    Double trouble,
    Sadly new troubles! my T300 base died last night while playing "Dirt Rally"
    This is the same wheel I sent back just after getting it, back in February. It had a electrical buzzing.
    This time round it just stopped, unplugging re-plugging - nothing not even seen in the Windows Control panel/Devices and Printers
    Sent off an email to Support and now waiting on a reply.
    BTW the first Support experience I had was good.
     
    Ian_83, VBR and turismoslayer like this.
  26. turismoslayer

    turismoslayer

    Messages:
    467
    Location:
    United States
    My first support experience was also good. Hopefully your second experience follows the same suit.
     
    VBR and EseaOne like this.
  27. Zero7159

    Zero7159

    Messages:
    497
    My T300 broke after 14 months of use. Calibration problem that likely led to motor damage. :irked:
     
    VBR and David Talle like this.
  28. lxmmy

    lxmmy

    Messages:
    4,883
    Location:
    United Kingdom
    Exactly same situation. Now, its deciding whether to get a G29 or go through the pain of getting it fixed.......... :grumpy:
     
    VBR likes this.
  29. ki11abee

    ki11abee

    Messages:
    57
    Bought mine September 2015 and haven't had no t a single problem!! bought it at Frys electronics in Manhattan Beach Ca
     
  30. EseaOne

    EseaOne

    Messages:
    2
    Once again service was good they responded quickly sending me the return info and I sent it off. It was sent back relatively quickly. It has been over a month now and the wheel has been working well.
     
    David Talle likes this.