Update 1.05 Undocumented Changes in OP - Discussion now open

Discussion in 'Gran Turismo 6' started by Johnnypenso, Mar 10, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MatskiMonk

    MatskiMonk Premium

    Messages:
    12,955
    Location:
    United Kingdom
    hsv010 likes this.
  2. Bo

    Bo Premium

    Messages:
    12,123
    Location:
    United Kingdom
  3. bolloman

    bolloman

    Messages:
    64
    start grid bug* not fixed.

    *host start on last grid place. dosnt matter how much drivers on track.
     
  4. gbypoons

    gbypoons (Banned)

    Messages:
    21
    wait, what?
     
  5. eSZee

    eSZee

    Messages:
    11,214
    Location:
    United States
    You're probably right. I think your ingame mileage increased, total mileage accumulation, but car mileage itself was not affected.
    I'm seeing many "new" things being listed that have been around for months. Makes you wonder...
     
  6. LVracerGT

    LVracerGT

    Messages:
    2,498
    Location:
    United States
    So all of my posts get deleted and no response from @Vagabond in regards as were to discuss the disappointment of the 1.05 update? Going back on that whole non-oppression comment now?
     
    mralexf1 likes this.
  7. Vagabond

    Vagabond Staff Emeritus

    Messages:
    4,453
    Location:
    England
  8. GBO Possum

    GBO Possum Premium

    Messages:
    2,413
    Location:
    United States
    My earlier answer was incomplete. I was unaware of a "secret menu". I can only zoom IN.
     
  9. Vagabond

    Vagabond Staff Emeritus

    Messages:
    4,453
    Location:
    England
    I had to clear up your mess on my phone. It took longer than usual.
     
    FussyFez, bikerbob951 and Ridox2JZGTE like this.
  10. LVracerGT

    LVracerGT

    Messages:
    2,498
    Location:
    United States
    Mess.. yeah. Thanks for the response at least.
     
  11. oink83

    oink83 Premium

    Messages:
    3,492
    Location:
    United Kingdom
    As a point of note, I know it's been said that the FGT has been updated, but what's also interesting is, it now has a "Interior: Detailed" tag in the dealership, yet is not viewable in "Gallery View", so is this the first "Hybrid" standard/premium car? Detailed cockpit, but standard car.
     
  12. MedigoFlame

    MedigoFlame Premium

    Messages:
    5,747
    Location:
    United States
    Searched through the thread and the OP, but haven't seen this mentioned yet. It seems that the updated fixed the problem with photomode when changing the resolution to 16:9. Where the frame in the camera does not show everything once the picture is taken has finally been fixed! Also, the camera settings for panning mode and resolution stay throughout the time spent in the game. Previously, it would always reset to default after going back to the replay or going into another replay. I have not tried the filters yet to see if it stays the same during the session.
     
  13. con360

    con360 Premium

    Messages:
    657
    Location:
    United Kingdom
    I don't think I'm really allowed to talk about it here so you will have to google about it in GT5.

    Anyway, the photomode edges have been corrected so you no longer have to guess where the edge of the photo is for race photos and it also keeps your photomode settings when you resume the replay and use photomode again. So no more changing the ratio and panning mode everytime!
     
    86Debris86, Ken Koios and G.T.Ace like this.
  14. con360

    con360 Premium

    Messages:
    657
    Location:
    United Kingdom
    Edit: Tree'd by literally 5 seconds xD

    Edit 2: Sorry phone is useless and made a new post :/
     
  15. iainoflo85

    iainoflo85

    Messages:
    5,068
    Location:
    Scotland
    No, all open-cockpit standard cars have detailed interiors a la GT5.
     
    AJHG1000 likes this.
  16. CinnamonOD

    CinnamonOD

    Messages:
    5,211
    Location:
    Mexico
    It's been said that the FGT now has a proper HUD in the cockpit view
     
    research likes this.
  17. JohnScoonsBeard

    JohnScoonsBeard

    Messages:
    2,883
    Location:
    United Kingdom
    This may have been possible in previous versions but I'm throwing it in just in case.

    If you set car restrictions to be filtered by Make but then just select a country you can leave it at that. Cars can then be chosen from any of that country's makes.
     
  18. RACECAR

    RACECAR Premium

    Messages:
    32,305
    Location:
    United States

    As stated by iainoflo85, only the open cockpit standard cars have detailed interiors (like the Caterham)
     
  19. hognhominy

    hognhominy

    Messages:
    633
    Location:
    United States
    @Johnnypenso Thank you for doing this, I know the frustration that keeping this thread ontopic can be.
    Thank you to @Vagabond for his efforts aswell.

    That said, I am enjoying the v1.05 changes.

    Online Automatic race start time is now "about XX:XX" instead of "at XX:XX"
     
    Nish and aboe like this.
  20. iainoflo85

    iainoflo85

    Messages:
    5,068
    Location:
    Scotland
    I remember in GT5 there was filters like that but they were extremely limited - like just Ferrari or Lamborghini road cars not the two together.

    This feature is incredibly useful to me, or was a month ago, but will still be used in the future when I want to race Lambos vs Ferraris or just US cars or just UK cars. It's a feature that's been requested since the GT5 days because it's common sense and now it's finally here it's kind of bittersweet. But I'm not complaining, just happy they're listening to us, really.
     
    JohnScoonsBeard likes this.
  21. con360

    con360 Premium

    Messages:
    657
    Location:
    United Kingdom
    They seemed to have fixed User BGM aswell, no more multiple restarts just to hear your own driving music!
     
  22. Fanapryde

    Fanapryde

    Messages:
    3,403
    Location:
    Belgium
    Sorry to say that all Pescarolos are still the same as before this "update"...
    I wish it were different, but...
     
  23. PsuPepperoni

    PsuPepperoni Premium

    Messages:
    2,187
    Location:
    United States
    I now have a "4" above the credits symbol at the main menu
     
  24. RACECAR

    RACECAR Premium

    Messages:
    32,305
    Location:
    United States
    You sure about that? Last I looked, the Pescarolos didn't look very different.
     
    JK1977 likes this.
  25. GOTMAXPOWER

    GOTMAXPOWER

    Messages:
    5,783
    Location:
    United Kingdom
    Thanks, that's great news :)
     
    Devil240Z likes this.
  26. TokoTurismo

    TokoTurismo

    Messages:
    10,195
    Location:
    Canada
    Apparently it hasn't been updated, its still the same looking.
     
  27. con360

    con360 Premium

    Messages:
    657
    Location:
    United Kingdom
    You know what, I think they may have fixed the screwed up shadows where they went all mad and danced in a weird line! I haven't noticed any since the update.

    Edit: There are still a few of them around just not as bad :(
     
    Last edited: Mar 10, 2014
  28. bman1984

    bman1984

    Messages:
    127
    Conformation/second opinions would be appreciated if possible, thanks.

    1. After you finish a race (my experience from the S-Class Challenges) the tire type you start with gets put back in the tuning section. Example: I started my Apricot Hill challenge with Racing: Hard tires. I decided to switch to Racing: Mediums and 5 laps of fuel during my pit stop on lap 9. I went to my next race and went to put back the Racing: Hards (as I always had to) but it was done already.

    2. Also, and maybe it’s me but the A.I. seems a bit faster in the S-Class Challenges. I say this because my typical race at say Apricot Hill was 14 laps and I waited off to the left side for the remaining 40-45 seconds (with a 1+ minute gap). Well this morning I had to run 1 more lap (making it 15) and their gap was about 15-20 seconds. It was the same 3 cars up front.... BMW McLaren F1 Race Car ’97, SRT Viper GTS-R, and Ford GT LM Spec II Race Car. I forgot to check their lap times in Replay/Live Timing (my bad) but it was defiantly different to me. The same for the Nurburgring 24 minutes, the gap was closer. Suzuka and Brands Hatch seemed unchanged but hard to tell because their pit strategy is just silly. I’ll give Spa and 24 minutes of Le Mans a go next time.

    After racing 51 650PP cars and 33 750PP cars (gotta make them credits) in the S-Class event and select International A races, it’s embedded in my mind what to expect in those races (their times and stops). Granted they are still slow, but possibly improving.

    3. The Renault Clio R.S. ‘11 has a working clock, (before v1.05) which is 1 minute behind the time of day clock in the upper left corner, but on-time with the “Total Time” counter AND when the flag guy waves the flag at the end of a timed races.

    It also has a number next to it which appears to be temperature in Celsius. It would change depending on the temperature at the location and start of the race (Nurburgring at 74F on my pre-race screen = 24C in car) and so on. Well, I set a race up at Nurburgring starting at 12pm with a time factor of 60 for 24 game hours in 24 real minutes. The temperature dropped 2 degrees Celsius around 00:30-01:00 (12:30-1:00am) in the morning and back up to 24C about 11am-12pm. I don’t remember it changing before so either PD took the time to add that temperature change ability in the car (doubtful) or now the temperature changes depending on the time of day, maybe effecting the car performance and/or track temperature for tire grip.
     
    tomcat66, 88GTA, eran0004 and 3 others like this.
  29. BrandonW77

    BrandonW77

    Messages:
    12,017
    Location:
    United States
    But they aren't fully working detailed interiors like actual Premiums, the gauges don't work. All that seems to have changed with this update is that they now classify these as having "detailed interiors" simply because they don't have the black mask like all other Standards. Doesn't mean they're actually full premium or that anything besides the interior description tag has changed, hence no gallery view. All that changed was a label.
     
    D1gitaL likes this.
  30. teth75

    teth75

    Messages:
    207
    Location:
    United Kingdom
    Whats this secret menu in gt5? Can't believe this is the first i've heard of it :boggled:
     
Thread Status:
Not open for further replies.