Gran Turismo 4 Prologue Hidden Features

Discussion in 'Gran Turismo 4: Prologue' started by Castrol96, Jun 8, 2013.

  1. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    In the NTSC version of Gran Turismo 4 Prologue, you can pick up a range of hidden cars and courses, from the Polyphony001 from GT3 to the SSR5 from gt5 (under progress), and many more. The version i'm looking into is the Chinese version, its the closes i can get to hand but the Japanese version might have more.



    Here are some screen shots of a Polyphony001

    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 14, 2013
    karelpipa and Latvija27 like this.
  2. gtsmashbros

    gtsmashbros (Banned)

    Messages:
    690
    Location:
    United States
    Nice! is it possible to get the car in the full version on GT4?
     
  3. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    Probably not
     
  4. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    It won't work because GT4 Prologue runs on a modified GT3 engine, while GT4 has the complete version, porting the car from different version doesn't work either.
     
  5. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    The disc contains special courses:

    Seattle
    Midfield
    Trial mountain
    Motegi
    Chamonix
    Test
    Test 2
    Photomode1
    Photomode2
    Photomode3
    SSR5
    Ssr5 wet
    Grand canyon Tarmac
    Plus many more and cars



    Will look into these soon
     
    Last edited: Jun 9, 2013
  6. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    I remember seeing a tiny Grand Canyon track...
     
  7. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Yep, that aswell. :)
     
  8. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    I really want to see test, test2, photomode1, 2 and 3!
     
  9. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Can someone help me on swapping courses in GT4 prologue, I doesn't seem to work me. :)
     
  10. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
    "test"

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    "test2"

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 11, 2013
  11. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom

    Amazing :), i will try, and post some results.

    I cant find the address.
     
    Last edited: Jun 11, 2013
  12. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 11, 2013
  13. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    super speedway before it was replaced by twin ring motegi super speedway?
     
    Last edited: Jun 9, 2013
  14. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom

    From where do you access these values. :)
     
    Last edited: Jun 11, 2013
  15. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
    Photomode 1 (ss_louisburg) - Everything is black
    Photomode 2 (ss_nanzenji) - Crash
    Photomode 3 (ss_sanmarco) - People?

    [​IMG]

    Small Grand Canyon track? This one?

    [​IMG]

    Castrol96, open emul.... and Cheat Engine. In Cheat Engine open the emul.... process and click "Add Address Manually". Enter the address, change type from 4 Bytes to Text and change the Length to 255...
     
    Last edited: Jun 9, 2013
    Inferno251 and Castrol96 like this.
  16. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    Yes! That one!
     
  17. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Just tried it, don't work for me.
     
    Last edited: Jun 11, 2013
  18. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
    I will record a video for you...
    Can you guys do something for me? Please remove images from your quotes, it's very laggy on my mobile phone :(
     
  19. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Sure :)
     
  20. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
  21. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Last edited: Jun 11, 2013
    PSN:And-War, SCER and Neddo like this.
  22. BisharpVercetti

    BisharpVercetti

    Messages:
    549
    Location:
    Greece
    WOOOW! Polyphony 001 on SSR5! Both hidden!
     
    VXR likes this.
  23. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    I just discovered 'lasvegas', the course seems to be extended compared to the GT4 version.



    Here are some screenshots

    [​IMG]


    [​IMG]

    Driving on the other side
    [​IMG]

    Areas which you can't get to
    [​IMG]

    This is the las vegas in Gran Turismo 4, as you can see it is more short.

    [​IMG]
     
  24. RacingPanda

    RacingPanda

    Messages:
    447
    Location:
    Germany
    Hm, looks like it wasn't planned as a drag strip, but as a full circuit.
     
  25. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    I also discovered a incomplete version of "highspeedring".


    [​IMG]


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    The disc has many more courses from GT4, but they load a blank stage.
     
    Inferno251 likes this.
  26. j0nny0093

    j0nny0093

    Messages:
    326
    mm i love to see secret tracks of any GT game :) .. can you make a video of those tracks ??
     
  27. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    Sorry, i don't really own the equipment to make videos, i never have made any, but i can upload loads of images, name me what parts of the courses, cars you wana see. :)
     
  28. DemurgicDemon

    DemurgicDemon

    Messages:
    210
    Location:
    United Kingdom
    Just use Bandicam; it's free, and easy to use! :) It has a ten-minute recording limit for each video, but that shouldn't be a problem for recording tracks.
     
  29. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,375
    Location:
    United Kingdom
    I might give it a try. :)
     
  30. Markuza97

    Markuza97

    Messages:
    75
    It's not a problem to record a video, the only problem is lag! Some tracks have lots of stuff so you will have like 20 FPS when recording on average PC :'(