GT Sport Undocumented Changes Thread (1.32/1.33)

Discussion in 'Gran Turismo Sport' started by RACECAR, Jan 17, 2019.

  1. Racing_Miku

    Racing_Miku Premium

    Messages:
    1,953
    Location:
    Scotland
    I have had this too, it does seem to be a random bug but with Time Trial only.
     
  2. AlanH49

    AlanH49

    Messages:
    783
    The Toyota TS050 in-car sound has changed. I can’t conclusively say it’s with this patch. But I’m very familiar with the real car and previously it sounded like a generic V6TT in game. Now it’s absolutely spot on.

    AI are very quick in the new Interlagos X2014 race if you’re using the same RM tyres. You really need a flawless race to win.
     
    JoueurGT, Qyn, jhietter and 2 others like this.
  3. Sabertooth

    Sabertooth

    Messages:
    135
    Are the AI more aggressive in custom races, or just the GT League events?
     
    AgentBlackDog and Qyn like this.
  4. 05XR8

    05XR8

    Messages:
    33,573
    Location:
    Australia
    Custom Races, AI has improved. I find it more competitive. From 10 minute to 25 minute races 1x wear, Professional.
     
    Stumps_GTI, usmaan, AlanH49 and 2 others like this.
  5. SDSPOWER01

    SDSPOWER01

    Messages:
    1,081
    Location:
    Aruba
    I think @Scuderia Paul might help you out with that confirmation. ;)
     
    AlanH49 and Scuderia Paul like this.
  6. Fabr_123

    Fabr_123

    Messages:
    489
    To me, it still sounds the same as before :)
     
    AlanH49 and Scuderia Paul like this.
  7. Nielsen

    Nielsen

    Messages:
    7,046
    There was a loading screen animation in GT League before this update, showing the selected car. It’s supposed to look the same as when you enter a lobby room. It’s a bug that affects the GT League loading screen from time to time.

    The loading screen animation in Arcade Mode is completely different and it still works fine.
     
    Last edited: Jan 21, 2019
  8. snowgt

    snowgt

    Messages:
    2,742
    Location:
    Austria
    Well, the one in Arcade Mode used to, but doesn't anymore. If you select the car and transmission in rapid succession, the car animation is not loaded. I never had this occur before the last update.
     
  9. Beezer215

    Beezer215

    Messages:
    1,192
    Location:
    United States
    I've noticed in Custom Races that the AI will tap you on the ass from time to time and are more aggressive.
     
    Draggon and AgentBlackDog like this.
  10. Qyn

    Qyn

    Messages:
    529
    Please, please, please can anyone else verify this since I won't be able to get on for another couple of hours. This one fix would be better than the new content
    I had to do the same thing lol.
     
    Rizla likes this.
  11. Scuderia Paul

    Scuderia Paul

    Messages:
    5,561
    Location:
    Ireland
    It sounds exactly the same as before. I've just compared it to the pre-v1.32 sound and there is no change.
     
    usmaan and SDSPOWER01 like this.
  12. ThionER

    ThionER

    Messages:
    47
    Ds4 r2 throttle maxes out at about 85% .never noticed this before . NOT an improvment

    I don't think there is a difference in this new patch . More realistic if anything .lots of cars don't even have Rev limiters.
     
    Last edited by a moderator: Jan 23, 2019
  13. Guffaluff

    Guffaluff

    Messages:
    963
    Location:
    Iceland
    99.99% a controller issue, not a game issue. Played with the pad a bit tonight as I was lazy to set up the wheel and everything works normally.

    Try another controller if you have one? :)
     
  14. RACECAR

    RACECAR Premium

    Messages:
    32,183
    Location:
    United States
    Just to be sure, I went to one of the Mazda Roadster Cup races while watching a video of me doing one of those exact same races back in December 2017 (Wow, that was a long time ago) and sure enough, there doesn't appear to be any difference.

    So it wasn't just me that noticed that.

    Can confirm that after just checking it :tup:

    Can confirm this as well :tup:

    Well I don't believe electric cars have a rev limit...do they?

    Definitely noticed this as this was not the case back when I did some races with friends using that car.

    Will be updating the OP with these.

    Seems to happen with me a lot. Either the car never shows and just the engine animation boots up (abit rather slower then usual), or its just a black screen and then the car shows up instead of the animation.
     
    AgentBlackDog likes this.
  15. ThionER

    ThionER

    Messages:
    47
    Pretty sure i already had used two controllers when i posted but I'll recheck tonight.
     
    Guffaluff likes this.
  16. Guffaluff

    Guffaluff

    Messages:
    963
    Location:
    Iceland
    I think I might have misunderstood you. Do you mean that the game doesn't register more than 85% throttle, or that you reach full throttle at 85% of the DS4 trigger travel?
     
  17. kjeldsen

    kjeldsen

    Messages:
    1,348
    *EDIT*
     
    Last edited: Aug 4, 2019
  18. sems4arsenal

    sems4arsenal Premium

    Messages:
    15,456
    Location:
    Egypt
    What't the target changing thing?

    Not if this is new, but while running a race yesterday -- I was on a fast lap and each sector was showing me how much better the sector is in blue with the word BEST on the left, instead of just being purple.
     
  19. Obelisk

    Obelisk Premium

    Messages:
    8,451
    Purple is fastest in lobby/session amd blue is personal best.
     
  20. ThionER

    ThionER

    Messages:
    47
    I reached 100% in game throttle at 85% physical throttle. I forgot to recheck it yesterday .but if yours is normal, i gues it is just that one controller
     
  21. Racing_Miku

    Racing_Miku Premium

    Messages:
    1,953
    Location:
    Scotland
    I actually noticed this as well, did some testing with the Porsche 911 round Nurburgring and I seem to be quicker with CSM off than on so
    maybe they're trying to curb the advantage it was giving in sport mode?
     
    Qyn likes this.
  22. sems4arsenal

    sems4arsenal Premium

    Messages:
    15,456
    Location:
    Egypt
    Maybe the AI was faster than me during that lap. Makes sense :tup:
     
  23. Guffaluff

    Guffaluff

    Messages:
    963
    Location:
    Iceland
    Ah ok. Yeah works normal for me, or I think so. Will have to double check, didn't notice anything wrong last time I used the DS4.
     
  24. emula

    emula

    Messages:
    1,355
    Location:
    Italy
    they have changed the comfort tyres textures on the oldest cars

    before 1.32
    [​IMG]

    after 1.32
    [​IMG]

    before 1.32
    [​IMG]

    after 1.32
    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 26, 2019
  25. dimassa19

    dimassa19

    Messages:
    2,902
    Location:
    Brazil
    Do you know if there was a change in the Ford GT40 Mark l '66?
     
    AgentBlackDog and usmaan like this.
  26. emula

    emula

    Messages:
    1,355
    Location:
    Italy
    All my old photos of that car are with sport tyres, I don't know if the comfort tyres are different now
     
    usmaan, AgentBlackDog and dimassa19 like this.
  27. DJShadesUK

    DJShadesUK

    Messages:
    354
    Do you mean CSA or ASM?
     
  28. emula

    emula

    Messages:
    1,355
    Location:
    Italy
  29. PettyWingman

    PettyWingman

    Messages:
    666
    I completely forgot to post, when the replay is unavailable in the race preparation screen, the cursor skips "Replay" button if you use D-pad.
    Is this introduced via this update?
     
  30. Castrol96

    Castrol96

    Messages:
    2,788
    Location:
    United Kingdom
    Soo annoying that there are Wet Tyres and Snow Tyres from day 1 with no purpose. :banghead:
     
    jdmnsprd, phil_75, Gerarghini and 7 others like this.