GT Sport Undocumented Changes Thread (1.34/1.35)

Discussion in 'Gran Turismo Sport' started by RACECAR, Mar 5, 2019.

  1. VolkswagenX

    VolkswagenX

    Messages:
    1,049
    My falling DR rating says otherwise :lol:
     
    Qyn, 6BK and seadog777 like this.
  2. 6BK

    6BK

    Messages:
    443
    Location:
    Ireland
    All good info! The "not backing off" is good. I hate the way AI can be setting a decent pace when in front of you and the minute you pass they vanish in the rear view. I'd much prefer if they stayed on my bumper and pushed. Also, like you describe, if they hold a line on a corner rather than giving up on every move.

    I must admit it did not escape me that your qualifying times are always ahead of me and your DR is always behind.:p Then again, I've avoided the last two weeks because I figured the races on offer would only be SR/DR killers so my DR is artificially high having been reached doing events that happened to suit me.
     
    Qyn, VolkswagenX and seadog777 like this.
  3. K3Tuning

    K3Tuning (Banned)

    Messages:
    649
    Not to mention last 2 weeks lots of people lost so much DR when racing this week they got none to take lol
     
  4. seadog777

    seadog777 Premium

    Messages:
    1,614
    Location:
    Malaysia
    I'd rather they didn't push so hard, i.e. into my back end!

    I'd be really interested to hear what you and others think after a few Campaign Races.... as I said, it might just be me having a glitch, but others have mentioned it too.
     
    Qyn and 6BK like this.
  5. usmaan

    usmaan

    Messages:
    207
    Anyone else have a problem where after the update, all liviries you make prior to the update have been wiped, and you can't edit them now even though there still applied to the cars.
     
  6. nuu1212

    nuu1212

    Messages:
    282
    all updated. restarted GT Sport.

    now at 2/6 disconnects. one with, one without the "network error" popup window
    easily the worst day regarding this issue.

    clearing network cache right now (not that I think this will help, but it seemed to be folklore to do that)
     
    Qyn likes this.
  7. VolkswagenX

    VolkswagenX

    Messages:
    1,049
    It's a combination of my own bottle jobs and not being very good at avoiding the torpedo bots. Great example of screwing up my own race was race C yesterday. Built a gap to the driver in 3rd place (7 seconds behind at the end of lap 4) while saving fuel. My extreme fuel saving made it possible to do a very short pitstop at the end of lap 4. My outlap was good enough to catch up to the group that passed me during the pitstop. At the final straight on my outlap I deceide to spin my car around but it gets worse. My car gets reset and I offcourse put my foot down out of frustration causing my car to spin again. I lost so much time that the guys in front of me got a free pitstop and I am now in tenth place and never recoverd. Still managed to DR +800 that race somehow... I am my own worst enemy on the track.
     
    Qyn and 6BK like this.
  8. RACECAR

    RACECAR Premium

    Messages:
    31,794
    Location:
    United States
    Reminder to you guys:

    Any issues/problems are best mentioned in one of the threads in the OP.
     
    Qyn likes this.
  9. Sander 001

    Sander 001

    Messages:
    2,014
    Did you find it? I don't know where to look
     
  10. Tassie_tiger

    Tassie_tiger

    Messages:
    1,643
    Location:
    Australia
    Try this.
    It's actually a reply I gave for someone asking a similar question regarding AI names a couple of months back, but there's a fair chance it's probably what you are looking for. (I'm not in-game ATM so I can't check)

    On the Race Quick Menu, Click the Driving Options button (cog symbol) and scroll down to Detailed Settings.
    In there - 2nd one down - "Show Drivers List".
    Change that to "Hide Drivers Names".
     
    Qyn, Sander 001 and DesertPenguin like this.
  11. DesertPenguin

    DesertPenguin

    Messages:
    8,561
    Location:
    United States
    Is that just for replays or can we do it in a race now?
     
    Qyn likes this.
  12. Tassie_tiger

    Tassie_tiger

    Messages:
    1,643
    Location:
    Australia
    I haven't investigated it, but it sounds like it's while racing.

    As I say, the person wanted to see the car names and not the AI driver names, so it's not exactly the same.
    But I'm fairly confident the function would be somewhere close in that menu.


    *Edit*
    I had a quick look.
    That menu option certainly switches between AI car and driver names in Arcade races.
    I entered a lobby and tried it, but I could still see drivers names on track.
    But it wasn't in a race, only free lapping, so I'm still unsure.

    The only other thing I can find is this:
    "・Show Drivers List
    Configure display rules for the driver list. You can choose driver names and car names. This setting only applies to races in which you race against other players, such as Sport Mode and the Lobby."
    https://www.gran-turismo.com/au/gtsport/manual/#!/drivingoption/content01


    Apologies if I'm on the wrong path here.
     
    Last edited: Mar 8, 2019
    Qyn likes this.
  13. Leggacy

    Leggacy

    Messages:
    654
    Location:
    United Kingdom
    Has anyone checked to see if nitro is assignable on any other controller than the G29?
    I wondered with the super formula cars coming at the end of the month that they might have fixed/implemented something.
    This is just a brain fart I’m not near my console at the moment to check.
     
  14. danhighway

    danhighway

    Messages:
    286
    Location:
    United States
    Not sure if it's really a change but the M6 GT3s aren't 1st and 2nd on some of the tracks in arcade mode anymore. The F1 GTR is on pole then it's the usual M6s. I haven't tested every track but I noticed that it's mainly on tracks that weren't part of the base game that the F1 takes top spot.
     
    Beezer215 and JoueurGT like this.
  15. Pedinhuh

    Pedinhuh

    Messages:
    694
    Has anybody verified this?

    EDIT: Yep, debunked.
     
  16. Sander 001

    Sander 001

    Messages:
    2,014
    It only shows ‘Display Driver Names’ and ‘Display Car Names’
    I tried putting it to Car Names and it didn’t help. I also tried hiding all Race Info and the floating Names still appear.
     
    Qyn and Tassie_tiger like this.
  17. Tassie_tiger

    Tassie_tiger

    Messages:
    1,643
    Location:
    Australia
    I literally just edited my other post. :p

    Yep, I don't know mate.
    The only thing I haven't tried is actually being in a race against human opponents.

    I'm out of ideas. :lol:
     
    Qyn and Sander 001 like this.
  18. Sojiira

    Sojiira

    Messages:
    251
    Yup, I guess we can say they used some of the extra power on the pro for the mirrors;



    Also, this might be only amusing to me but they've been adding a few more scanned people to the crowds. If you've seen my photo thread, I'm kinda fascinated by the scanned people. I want to be scanned! :p
     
    Last edited: Mar 8, 2019
  19. CLowndes888

    CLowndes888

    Messages:
    8,396
    Location:
    Australia
    I think the drift physics as a whole have improved.
     
  20. emula

    emula

    Messages:
    1,348
    Location:
    Italy
    Is this gif from 1080p mode or 4k mode ? because on the PRO in 1080p mode the draw distance on the mirrors is very good from day one
     
    Last edited: Mar 8, 2019
  21. 05XR8

    05XR8

    Messages:
    30,328
    Location:
    Australia
    MR handling appears to have been improved. I noticed while driving the F1 GTR in Sport Mode at Bathurst.

    The next gelling thing was doing the Huracan Circuit Experience. I've restarted my games multiple times and that CE was silly. The Huracan would slide into the corners all the time. Now, it's rock solid. Nuetral handling and trailbraking, work as it should.
     
    CLowndes888 and Qyn like this.
  22. Sojiira

    Sojiira

    Messages:
    251
    Are you talking frame rate mode/quality mode? I'm pretty sure I captured these in frame rate mode because I like the motion blur. But this race is from 2017 with noticeable popping in the mirrors. Still a bit better than base ps4 from what ace showed.

     
  23. emula

    emula

    Messages:
    1,348
    Location:
    Italy
    Yes, on PRO in framerate mode the LOD of the mirrors is quite perfect from a lot of time. The problem is 4K mode
     
  24. Aceofsquares

    Aceofsquares

    Messages:
    164
    Aight
     
    Qyn likes this.
  25. 6BK

    6BK

    Messages:
    443
    Location:
    Ireland
    @seadog777 I tried 2 campaign races last night; Gr2 Dragon Trail & Autopolis that we’re added in the update. AI seemed no different. We all know DT Seaside so a win there should be easy but I never did a lap of the new track before and winning was still mind numbing simples. I’ll try a custom race over the weekend but no difference experienced here.
     
    mc0029, seadog777 and Qyn like this.
  26. Fosterions

    Fosterions

    Messages:
    373
    I’m not noticing a difference in AI either. Although, when I did the new Supra events on update release day I thought they were a little racier there. Could have just been me getting used to the new car...
     
    seadog777 likes this.
  27. MrCooper

    MrCooper

    Messages:
    333
    Location:
    Switzerland
    It's not new, and it's not letting you know you're clear. :D It means that AI driver can't take being passed by the player, and is about to over-drive their car trying to pass you back.
     
    seadog777 likes this.
  28. seadog777

    seadog777 Premium

    Messages:
    1,614
    Location:
    Malaysia
    That's good info, thanks 6BK!

    Thanks again. Kinda relieved as I'd hate to see my cash-cow getting harder..... think maybe I'm having an off-week!
    Although I have done La Sarthe several times since, and it really does feel like AI more aggressive / awkward..... off-weeks can do that to you though!


    Nope - just done 2 with times that would normally win - second. Twice. I am pretty certain AI is tweaked, at least in this race. Wish I had "evidence"..... but no, I won't be posting lap times ;)
     
    Last edited: Mar 9, 2019
  29. CLowndes888

    CLowndes888

    Messages:
    8,396
    Location:
    Australia
    I need to try this!
     
  30. PettyWingman

    PettyWingman

    Messages:
    608
    AI flashes its headlights since at least GT League had been introduced.
     
    J24681357, GTjedi99, Qyn and 8 others like this.